maanantai 12. helmikuuta 2018

Ammatinvaihtoa ja kansainvälistä työssäoppimistaSuvi Hossi, 37-vuotias aikuisopiskelija Jokioisilta, tuijotti tietokoneen näyttöä toimistossa yli 10 vuotta. – Työ asiakaspalvelu- ja toimistotehtävissä alkoi puuduttaa, joten päätin toteuttaa haaveeni luovasta työstä. Puntaroin muutaman vaihtoehdon välillä ja valitsin sisustusalan, kertoo Suvi.

Suvi opiskelee Novidassa sisustusalan artesaaniksi. – Opiskelu on mielekästä ja olen oppinut oman alani monipuoliseksi osaajaksi, toteaa Suvi. – Muutoksia opintojen aikana on tosin tullut: opetus siirtyi fyysisesti Ylistarontieltä Turuntien toimipisteeseen ja lähituntien määrää on supistettu. Olen itse aktiivinen ja innokas ottamaan selvää asioista, joten teoriaopetuksen vähentyminen ei ole minua varsinaisesti haitannut. Erityisesti joillekin aiempaan ammatilliseen koulutukseen tottuneille aikuisopiskelijoille tämä on saattanut olla haasteellista.

Suvi toimii myös Loimaan Turuntien toimipisteen oppilaskunnan puheenjohtajana. – Pesti on ollut mielenkiintoinen ja olen päässyt tutustumaan muiden alojen opiskelijoihin. Luvassa on kaikenlaista mukavaa keväälle ja syksyllekin on jo ensimmäiset tapahtumat suunnitteilla, lupaa Suvi. – Valitettavasti pestini jää hieman lyhyeksi, kun lähden maaliskuussa työssäoppimaan Pohjois-Irlantiin Derryn kaupunkiin. Odotan matkaa jo kovin, vaikka meillä onkin vielä avoinna sekä työpaikka että majoitus. Näin perheelliselle ihmiselle mahdollisuus kansainväliseen työskentelyyn on ainutlaatuinen ja aioin ottaa siitä kaiken hyödyn ja ilon irti!, iloitsee Suvi tulevasta työssäoppimisjaksostaan.

https://www.facebook.com/ammattiopisto.novida/photos/a.197436093679237.45157.190645117691668/1628020927287406/?type=3&theater
Henkilön Novida ammattiopisto ja lukio kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti