Mobile luovasti

 


Saimme ihanan luovan haasteen opettajalta; 
mobilen valmistaminen täysin vapaasti valittavaista materiaaleista. Itselläni on erittäin runsaat varastot materiaalia erilaisiin projekteihin ja oikeastaan tiesinkin heti, mitä kätköistäni löytyvää ainakin haluan käyttää projektissani. 

Nypylät!


Ostin aikoinaan kirppikseltä kilohinnalla ison pussillisen näitä nypläyksen tärkeitä työvälineitä ja olenkin mielessäni pyöritellyt, mitä kivaa näistä voisi keksiä. Nämähän sopivat hauskasti käsityöläisen mobileen. Aloitin työn maalaamalla nypylät akryylimaaleilla. Samalla maalasin yhden oksan mobilen rungoksi, se löytyi varastojeni makraametarvikeosastolta. Oksaan porasin reiät ripustuslankoja varten. 




Halusin koristeeksi nypylöihin lankaa ja mikäs sen kimaltavampaa kuin kultalanka! Lisäksi ruuvasin päihin pienet koukut, joilla sain kiinnitettyä ne mobilen runkoon langan varassa. 



No kultaiseen nypylään tuli tietenkin mustaa lankaa, jotta balanssi säilyisi.



Valmis mobile


Mobilessa on tärkeää, että se säilyttää liikkuessaan tasapainonsa. Tässä mobilessa tasapainotusta on haettu roikkuvien nypylöiden asettelulla runkoon ja lisäksi ripustuslangoissa olevilla liikuteltavilla helmillä. 





Projekti oli superhauska toteuttaa, sai käyttää luovuuttaan vapaasti ja vielä kokea onnistumisen iloa. Mobile ihastuttaa kotona päivittäin. 
Mobileja on hauska kokeilla erilaisista materiaaleista. Itselleni on tärkeää, että mobile on kevyt ja ilmava ja  että tällä mobilella on tarina, nypylät ovat käytettyjä pitsin nypläyksessä ja nyt ne saivat uuden elämän silmän ilona. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matto maton matonko matolle matollekko?

Etäopinnot Korona keväänä 2020