Näyttötyöstä tilaustuotteeksi

Suoritin artesaani opinnoissa syksyllä 2020 Neuletuotteiden valmistamisen opintojakson. Opinnoissa opeteltiin neulekoneen käytön perusteita, suunniteltiin ja valmistettiin neuletuotteita neulekoneella. 



Kuvassa Brotherin kaksitasoinen neulekone, jota opinnoissa käytin.


Neuletuotteiden valmistamiseen kuului näyttötyö. Halusin valmistaa syksyn 2020 suositun neuletyön pyllyttimen/villahameen. Suunnittelin tekeväni pyllyttimeen  muutaman palmikkoneuloksen, joka tekisi siihen pientä yksityiskohtaa ja ylellisyyttä.




Suunnittelin pyllytintä/villahametta ensin piirtämällä.


Miettiessäni mistä langasta villahameen valmistaisin, syntyi ajatus, että haluan valmistaa suomalaisen tuotteen suomenlampaan villasta. Otin yhteyttä pöytyäläiseen Rintalan tilaan ja kyselin heidän langoistaan. Sovimme, että menen heille katsomaan lankoja. 
Lankavalikoimaan tutustumisen jälkeen päädyin 2-säikeiseen Ilo ja Suru-lankaan. Rintalan tilalla oltiin kiinnostuneita suunnittelemastani villahameesta ja pyydettiin laittamaan kuva valmiista tuotteesta.



Tässä kuvat valmistamastani pyllyttimestä/villahameesta.



Tämän kuvan ottanut Milla Haapa-aho.


Laitoin valmiista villahameesta kuvia Rintalan tilalle. Rintalan tilalla ihastuttiin valmistamaani villahameeseen ja kysyttiin voisinko valmistaa tuotteita tilauksesta. Olin todella innoissani tästä ja kerroin tekeväni mielelläni tuotteita tilauksesta. Näyttötyöstäni syntyi yhteistyö ja nyt pyllytintä/villahametta onkin myytävänä Rintalan tilan verkkokaupassa

Tällä hetkellä suoritan Erikoismateriaalien ja -tekniikoiden käyttämistä, jossa syvennytään neulekoneen käytön mahdollisuuksiin. 


Julkaisu, kirjoitus ja kuvat  
Tarja Mäkiniitty artesaaniopiskelija

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matto maton matonko matolle matollekko?

Etäopinnot Korona keväänä 2020