Aiemmat opinnot

 

 

Ennen sisustus- ja tekstiiliopintoja opiskelin elintarvikealaa kondiittoriksi.

Suunnittelua ei ollut paljoa, koska me usein käytettiin samoja pohjia useissa tuotteissa (kakkupohjat olivat usein samoja, sokeria ei maustettu, ellei me tehty karamelleja jne).

Suunnittelu yleensä oli koristelussa tärkeämpää, mutta sekin saattoi usein tapahtua hetkessä, 

eikä ollut paperia tai kyniä työtiloissa muuta kuin hinnoittelussa.

Lopputuloksena oli kauniisti koristeltuja herkkuja, joista ei löytynyt kahta täsmälleen samanlaista, ellei tuotteita tehty sarjassa.


Keväällä tehty kinuskikakku
Syksyn hedelmäkakku
Kolme kakkua. Sama pohja, eri vuoden aika
Talven vika hedelmäkakku

Vaikka opiskelussa oli vaikeaa jatkuvasti pestä käsiä, ei pidetty koruja, 

teimme töitä viileässä ja noustiin aikaisin tekemään töitä,  siitä silti nousi tyytyväisyyden tunteen nähdä omien tuotosten tuovan iloa muille.

 

 



Sokerityön palaset
 Aito suklaa ollaan temperoitu, jotta suklaa ei sula käsitellessä

Minusta parasta opinnoista oli erikoistekniikat, sokerin ja suklaan koristeellinen käsittely.

Siinä on jotain hupaisaa kun näkee kauniin teoksen, jonka voin vain syödä,

mikä se on, en osaa selittää.

Suklaamassasta valmistettuja rasioita (koristeltu helmisprayllä),
Sokerikokeiluja kummastakin sokerimassasta ja värjätystä Maltoosista (mallassokeri).       

https://fineli.fi/fineli/fi/ravintotekijat/2206

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matto maton matonko matolle matollekko?

Etäopinnot Korona keväänä 2020